Ga naar de inhoud

Homesick Restaurant

Een workshop die experimenteert met eten, herinneringen en heimwee


Kunstinitiatief VHDG

Kunstruimte H47

Kunstruimte H47
Haniasteeg 47
8911 BX Leeuwarden


Homesick Restaurant

za, 11 jun. 2022 - 14.00 / 17.00


Homesick Restaurant

Kunstenaar Lu Lin organiseert op zaterdag 11 juni in Kunstruimte H47 het evenement ‘Homesick Restaurant’. Met deze workshop is haar doel om door middel van voedsel internationale inwoners in Nederland samen te brengen. Hiermee wil ze bij deze internationale doelgroep de eenzaamheid tegengaan, die komt kijken bij het wonen in een vreemde omgeving. Lu Lin wil dit doen door binnen de context van ‘Homesick Restaurant’ een gevoel van thuis te creëren. Hiervoor zet ze een combinatie van koken en story telling in.

Voedsel is meer dan slechts ingrediënten. In veel verschillende culturen, en vooral ook de Aziatische culturen, is eten een weerspiegeling van een gezamenlijke manier van leven, herinneringen, authenticiteit en verhalen. Daardoor draagt voedsel boven alles bij aan een gevoel van ‘thuis’. Als we eten met elkaar delen betekend het dat we iets van onszelf met elkaar delen, en connecties met elkaar leggen. Helaas verdwijnt deze betekenis van voedsel steeds meer in de moderne sociale context, en dat leidt tot eenzaamheid. Vooral bij de internationale inwoners (de zogenoemde ‘expats’) in Nederlands, die heimwee ervaren (‘homesick’ zijn) dankzij deze disconnectie.

Het evenement is een sociaal evenement voor mensen van boven de 18. De bedoeling is om een veilige omgeving te creëren voor BIPOC, LGBTQIA+, Aziatische mensen en mensen van verschillende religies. De belangrijkste waarden rondom deze workshop zijn inclusie, zorg en empathie. Alle vormen van discriminatie worden niet getolereerd. Als je je niet gedraagt conform deze regels hebben we het recht je te vragen om te vertrekken.


Dit evenement wordt ook gesteund door Over de Drempel en Arcadia. Foto's: Rosa Mol