Ga naar de inhoud

SRV#4: Jop Vissers Vorstenbosch

Jop is onderweg


VHDG


Residentie periode

za, 01 sep. 2018 / za, 20 okt. 2018

De SRV-wagen

Door de hele provincie. Houd onze socials in de gaten om te zien waar we nu zijn.


Expositie

za, 20 okt. 2018 / zo, 11 nov. 2018

H47

Haniasteeg 47
8911 BX Leeuwarden


SRV#4: Jop Vissers Vorstenbosch

Hoe maak je van een SRV-wagen een zeilschip, waarmee je kan varen op asfalt?

Vanaf 1 september reist de SRV-wagen van kunstinitiatief VHDG voor de vierde keer door Friesland, deze keer met kunstenaar Jop Vissers Vorstenbosch aan het stuur. Zes weken lang is de SRV-wagen zijn huis, atelier en rijdende expositieruimte.

Als een avonturier komt Jop Friesland ontdekken. Hij vindt zeilen fantastisch en wil daarom alles weten over de Friese zeilcultuur. Jop is ambitieus: hij wil de SRV-wagen ombouwen om op windkracht van dorp naar dorp te kunnen rijden. Onderweg zoekt de kunstenaar vakkennis en hulp om dit voor elkaar te krijgen. Help je hem zijn droom werkelijkheid te laten worden?

Met een maximumsnelheid van 25 km/u mag de SRV-wagen alleen over landweggetjes en B-wegen rijden – voor Jop de perfecte snelheid om zijn omgeving aandachtig waar te nemen. Ervaringen en ontmoetingen dienen als inspiratie voor zijn werkproces. Na terugkomst presenteert hij het onderweg gemaakte werk bij kunstinitiatief VHDG in Leeuwarden. De eigenzinnige kunstenaar krijgt alle vrijheid om een bijzondere, experimentele tentoonstelling te maken. De opening op 20 oktober wordt tegelijkertijd een feestelijk onthaal voor Jop en de SRV-wagen, iedereen is welkom!

Jop Vissers Vorstenbosch (1986) is schilder en tekenaar en kan alles bouwen. Zijn atelier is een hangar op voormalige vliegbasis Soesterberg en hij woont in een zelfbouwhuis. In zijn werk onderzoekt hij hoe dagelijkse ingrediënten, zoals autosnelwegen en TL-buizen, zich verhouden tot schilderkunst en de manier waarop we schilderkunst beleven.


Campagnebeeld: Heleen Haijtema

Vormgeving: Weda

Galerij