Ga naar de inhoud

SRV #5: Bram Kuypers

Bram is onderweg, Bram Komt terugResidentie periode

zo, 08 sep. 2019 / za, 26 okt. 2019

De SRV-wagen

Door de hele provincie. Houd onze socials in de gaten om te zien waar we nu zijn.


Expositie

za, 26 okt. 2019 - 12.00 / za, 16 nov. 2019

H47

Haniasteeg 47
8911 BX Leeuwarden


SRV #5: Bram Kuypers

Van 8 september t/m 20 oktober reist de SRV-wagen van VHDG voor de vijfde keer door Friesland, deze editie met kunstenaar Bram Kuypers aan het stuur. Zes weken lang is de SRV-wagen Kuypers’ moederschip en mobiel laboratorium. De kunstenaar gaat onderzoek doen naar de betekenis en beweeglijkheid van het landschap en natuurverschijnselen. Daarnaast wordt de reis ook een duik in het verleden. Hoewel geboren in Arnhem heeft Kuypers Friese wortels, waarover hij meer te weten wil komen. De verhalen van Kuypers’ opa en oma zullen daarom de koers bepalen voor zijn reis door Friesland.

Kuypers: “Ik zie er naar uit om de grenzen op te zoeken van wat er wel en niet met deze mobiele werkplaats mogelijk is, als wel het overschrijden van mijn eigen historische kaders en landschappelijke beleving.”

De resultaten van Kuypers’ werkperiode zullen te zien zijn in een expositie in Kunstruimte H47 te Leeuwarden. De opening op 26 oktober wordt tegelijkertijd een feestelijk onthaal voor Bram en de SRV-wagen. Iedereen is welkom!

Bram Kuypers
De praktijk van Bram Kuypers (1989, Arnhem) bestaat uit procesmatige site-specific projecten waarin hij het raakvlak opzoekt tussen de structuren, instituties en fantasieën waarmee we onze ruimtelijke begrippen bepalen. Tijdens intuïtieve zoektochten naar feiten en verhalen stuit Kuypers op de veelzijdigheid van het landschap en haar gebruikers. In het vertalen van deze bevindingen naar werk repliceert Kuypers veelal objecten en handelingen die hij tijdens zijn zoektocht heeft ontdekt. Door deze op een nieuwe manier te verwerken komt de plek die hij heeft onderzocht in een totaal nieuw daglicht te staan.

Rondleidingen tijdens de tentoonstelling: 1, 8, 14 en 15 november, begin 15:00 uur (geen aanmelding nodig) Wij bieden ook lunch rondleiding en vrijdagmiddagborrel rondleiding aan. Meld je aan via rondleidingen@voorheendegemeente.nl Op 15 november hebben we een speciale vrijdagmiddagborrel rondleiding als feestelijke afsluiting van de expositie, deze begint om 16.00 uur.

www.bramkuypers.org


Foto: Heleen Haijtema & David Vroom

Vormgeving: Marcel Westra

VHDG/SRV #5 wordt gesteund door: Mondriaan Fonds, Gemeente Leeuwarden, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, BankGiroLoterij Fonds