Vacature stage / werkervaringsplek PR & Communicatie (sept 2021 – jan 2022, 2 dagen per week)

Kunstinitiatief VHDG, Leeuwarden

“Mijn tijd bij VHDG vond ik minimaal 5 sterren waard. Er was super veel ruimte voor mijn eigen ideeën en omdat er aan meerdere projecten tegelijkertijd wordt gewerkt is er genoeg inspiratie. Vooral tijdens de teamvergaderingen en bij afsluitende borrels na een opening merk je dat het team heel hecht is en dat je als stagiair daar ook deel van uit maakt. Bij VHDG is niet alleen mijn netwerk gegroeid, maar ook ikzelf!” ~ Mees / Huidige stagiair PR en Communicatie 

Bij Kunstinitiatief VHDG bieden we (jonge) beeldend kunstenaars de kans om buiten de gebaande paden te gaan en nieuwe kunstwerken te maken in Friesland en daarbuiten. Ook halen we al 20 jaar spraakmakende beeldende kunst naar Friesland. VHDG is een levendige en eigenzinnige productie-, presentatie- en ontmoetingsplek. Samen met ons publiek en de kunstenaar brengen we hedendaagse beeldende kunst tot leven. Beeldende kunst verwondert, laat je anders naar de wereld te kijken en is aanleiding om samen over de maatschappij na te denken. Wij streven naar een inclusieve samenleving waarin ruimte is voor iedereen om zich te ontplooien. Dat brengen we in de praktijk met ons programma, maar ook binnen onze eigen organisatie.

In de Haniahof, gelegen in hartje Leeuwarden, zitten ons kantoor, onze artist-in-residence (een woon- en werkplek voor kunstenaars) en de expositieruimte H47. Maar we trekken er ook graag op uit. We presenteren hedendaagse kunst in de stad Leeuwarden, in de provincie Friesland, en elders in Nederland en Europa. In tentoonstellingsruimtes, maar ook op ongewone plekken: in een winkelcentrum of op straat, op een rotonde of bovenop een rondrijdende SRV-wagen. We werken veel samen met andere organisaties uit Leeuwarden, zoals Welcome to the Village, New Noardic Wave en Neushoorn. 

Voor het najaar van 2021 zijn we op zoek naar drie stagiair(e)s die ons team komen versterken, op het gebied van PR & Communicatie, Productie & Kantoor en Educatie (zie onze andere vacatures). Als stagiair(e) wordt je betrokken bij de vele activiteiten waar we ons op PR-gebied mee bezighouden, van brainstormen met de kunstenaar en het ontwikkelen van PR-strategieën tot het overleggen met vormgevers en het maken van video’s over onze projecten. Bekijk onze Instagram en Facebook als inspiratie! 

Taken stagiair(e) PR en Communicatie:   

 • Vergaderingen en overleggen met het team en de kunstenaars bijwonen.
 • Het ontwikkelen en uitvoeren van social media campagnes (op dit moment vooral Facebook en Instagram, maar ben je een fanatieke TikTokker, of Twitteraar, dan zijn we ook heel enthousiast om daar meer over te horen!).
 • Meedenken over grafisch ontwerp en campagnebeeld.
 • Het regelen van de verspreiding van flyers, posters en ander drukwerk. 
 • Het onderhouden van de website in WordPress.
 • Meedenken over en (mede)organiseren van publieksevenementen rond projecten.
 • Uitzetten van advertenties en onderzoek doen naar mogelijkheden voor adverteren.

Wat wij zoeken:

 • Je wilt graag leren over PR en Communicatie en wilt jezelf ontwikkelen op dit gebied.
 • Het lijkt je leuk om meer ervaring op te doen binnen het culturele werkveld en/of de beeldende kunst. 
 • Je hoeft geen kunst- of cultuur gerelateerde opleiding te volgen. Wil je werkervaring opdoen of ben je afgestudeerd van een MBO+ opleiding, dan wordt je van harte uitgenodigd om je aan te melden. 
 • Je bent bij voorkeur beschikbaar in de periode september 2021 t/m januari 2022, voor minimaal twee dagen per week. Bij voorkeur ben je minimaal één dag per week op kantoor aanwezig en deels thuiswerken is ook een optie. Andere beschikbaarheid m.b.t. de periode en aantal dagen is bespreekbaar. 
 • Je bent een aanpakker, werkt zorgvuldig en neemt zelf initiatief.
 • Je vindt het leuk om teksten te schrijven en bent hier al redelijk goed in. 
 • Je schrijft en spreekt Nederlands en Engels.
 • Geïnteresseerden uit Leeuwarden en Friesland worden in het bijzonder aangemoedigd om te solliciteren.
 • Heb je andere creatieve, technische of relevante vaardigheden? Kun je bijvoorbeeld ontwerpen, maak je mooie video’s of spreek je een andere taal? Vertel het ons! 

Wat wij bieden:

 • Een plek waar jij jezelf kunt zijn en je verder kunt ontwikkelen.
 • Een levendige en leuke werkomgeving met gedreven mensen, waar bijzondere projecten worden gerealiseerd. Binnen onze organisatie zijn de lijnen kort en krijg je veel vrijheid om je eigen ideeën in te brengen. Je ontmoet veel inspirerende mensen en vergroot je netwerk in razendsnel tempo.
 • Wij werken met een klein enthousiast kernteam, waar jij deel van wordt. We betrekken je bij al onze activiteiten zodat je alle ins-and-outs leert kennen van een professionele culturele instelling. 
 • Intensieve en persoonlijke stagebegeleiding en gezamenlijk werken aan je eigen leerdoelen. 
 • Een stagevergoeding van € 170 per maand (voor 16 uur/per week) plus een reiskostenvergoeding. 

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons dan vooral een mailtje naar contact@voorheendegemeente.nl. Alle vragen zijn welkom!

Reageer snel!

Stuur je cv en (korte) motivatiebrief of video voor 1 juli 2021 naar contact@voorheendegemeente.nl. In de week van 5 juli 2021 nodigen we geschikte kandidaten uit voor een sollicitatiegesprek.