VHDG AiR

In de VHDG AiR, gelegen in het centrum van Leeuwarden, nodigen we kunstenaars uit voor een werkperiode van gemiddeld 4 weken. Tijdens de residency krijgt de kunstenaar ruimte om te onderzoeken, te experimenteren, nieuw werk te maken of te reflecteren. Wij bieden een plek, tijd en veel ruimte voor artistieke ontwikkeling.

Aan het einde van de werkperiode bestaat de mogelijkheid om de residency af te sluiten met een expositie in de Kunstruimte H47, in hetzelfde gebouw.

Als artist-in-residence bij VHDG beschik je over een eigen woon- en werkruimte. In het monumentale pand aan de Haniahof zijn naast VHDG ook het Grafisch Atelier Friesland, ateliers van 12 beeldende kunstenaars en een woongroep gevestigd met wie je de royale tuin deelt. Tijdens de residency kunnen wij inhoudelijke, productionele en technische assistentie bieden. Bovendien denken we samen met de kunstenaar mee over de publiciteit van een aansluitende tentoonstelling.

Wij streven naar duurzame relaties met de kunstenaars met wie we werken. Na afloop van de werkperiode blijven we de ontwikkeling en activiteiten van de VHDG artist-in-residence op de voet volgen. 

Over de AiR’s vind je doorlopend nieuws en updates op ons instagramkanaal

Overzicht AiR kunstenaars