Reisperiode
8.09. – 20.10.2017

Tentoonstelling
21.10. – 18.11.2017

Opening tentoonstelling:
zaterdag 21 oktober, 16.30 uur

Locatie tentoonstelling:
woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00
Haniasteeg, Leeuwarden


Bekijk hier de poster en flyer

Van 8 september t/m 20 oktober reist kunstenaar Flora Reznik met een tot mobiel atelier omgebouwde SRV-wagen door Friesland.

Reznik slaapt, eet en werkt in de wagen. Waar zij heen rijdt staat haar vrij. De wagen is echter begrensd op een maximale snelheid van 25 km/u waardoor zij zich alleen kan verplaatsen via landweggetjes en B-wegen.
Tijdens de reisperiode zal Reznik kenmerkende elementen van het Friese landschap inclusief haar bewoners onderzoeken. De SRV-wagen wordt hierbij omgetoverd tot agrarisch voertuig, de kunstenaar gaat letterlijk het Friese landschap bewerken. Voorbijgangers mogen meedoen, vragen stellen en meedenken en worden daarmee onderdeel van het werk.

Flora Reznik

Flora Reznik, afkomstig uit Argentinië en woonachtig in Den Haag, is installatie en performance kunstenaar. In haar werk komen onderwerpen als het lichaam, de omgeving, tijd en contact naar voren. Verder kenmerkt zich haar werk door elementen uit de directe omgeving. Reznik maakt de buitenwereld eigen door een fysieke ervaring, ze bewerkt letterlijk het land. Tijdens SRV#3 zal de kunstenares deze werkwijze toepassen op de aarde van Friese bodem.

Nieuws

Woendag 1 november bezochten studenten 3e jaars dBKV van de NHL de tentoonstelling, Flora was zelf aanwezig om toelichting te geven over haar werk. Bekijk hier de foto’s

Zaterdag 21 oktober was de opening van Immovable Property
bekijk hier de foto’s van de opening

Voor haar eerste performance stond Flora Reznik met de SRV-wagen in Harlingen. Gijs van Hesteren schreef hierover in de Harlinger Courant. Lees hier het artikel.


Finster op Fryslân was op bezoek bij Flora, gisteren (22-9-2017) verscheen een interview met haar, klik hier om die te bekijken.


Afgelopen week verscheen er een artikel over Flora in de Harlinger Courant, klik hier om het artikel te lezen.


Op vrijdag 8 september verscheen er een uitgebreid interview met Flora in de ‘Freed’, de culturele bijlage van de Leeuwarder Courant.

Klik hier om het interview te lezen


Vrijdag 8 september vertrok Flora met de SRV-wagen Friesland in!
Lees hier het persbericht
Bekijk hier de foto’s van het uitzwaaimoment


Zondag 3 september staan we met de SRV-wagen op Uit-festival in de Prinsentuin te Leeuwarden. Van 12.00 tot 18.00 kan je kennis maken Flora en VHDG.
Bekijk hier de foto’s