Reisperiode
1.09. – 20.10.2018

Tentoonstelling
20.10. – 10.11.2018

Opening tentoonstelling:
zaterdag 20 oktober, 16.30 uur

Locatie tentoonstelling:
woensdag t/m zondag 12.00 – 17.00
Haniasteeg, Leeuwarden

vhdg/srv

Campagnebeeld: Heleen Haijtema

Vormgeving: Weda

 

Hoe maak je van een SRV-wagen een zeilschip, waarmee je kan varen op asfalt?

Vanaf 1 september reist de SRV-wagen van kunstinitiatief VHDG voor de vierde keer door Friesland, deze keer met kunstenaar Jop Vissers Vorstenbosch aan het stuur. Zes weken lang is de SRV-wagen zijn huis, atelier en rijdende expositieruimte.

Als een avonturier komt Jop Friesland ontdekken. Hij vindt zeilen fantastisch en wil daarom alles weten over de Friese zeilcultuur. Jop is ambitieus: hij wil de SRV-wagen ombouwen om op windkracht van dorp naar dorp te kunnen rijden. Onderweg zoekt de kunstenaar vakkennis en hulp om dit voor elkaar te krijgen. Help je hem zijn droom werkelijkheid te laten worden?

Met een maximumsnelheid van 25 km/u mag de SRV-wagen alleen over landweggetjes en B-wegen rijden – voor Jop de perfecte snelheid om zijn omgeving aandachtig waar te nemen. Ervaringen en ontmoetingen dienen als inspiratie voor zijn werkproces. Na terugkomst presenteert hij het onderweg gemaakte werk bij kunstinitiatief VHDG in Leeuwarden. De eigenzinnige kunstenaar krijgt alle vrijheid om een bijzondere, experimentele tentoonstelling te maken. De opening op 20 oktober wordt tegelijkertijd een feestelijk onthaal voor Jop en de SRV-wagen, iedereen is welkom!

Jop Vissers Vorstenbosch (1986) is schilder en tekenaar en kan alles bouwen. Zijn atelier is een hangar op voormalige vliegbasis Soesterberg en hij woont in een zelfbouwhuis. In zijn werk onderzoekt hij hoe dagelijkse ingrediënten, zoals autosnelwegen en TL-buizen, zich verhouden tot schilderkunst en de manier waarop we schilderkunst beleven.

Bekijk hier de foto’s van het vertrek!

Hier zie je de foto’s van de opening!


Jop is nu hier:


Nieuws

David Vroom

Op 20 oktober kwam Jop terug van zijn reis door Friesland. Om 16:30 uur onvingen wij hem en de SRV-wagen in de Haniasteeg en openden vervolgens zijn solotentoonstelling in Kunstruimte H47.

Foto: David Vroom

Bekijk hier de foto’s van de opening

vhdg/srv

Lees hier het interview met Jop in de Leeuwarder Courant!

De SRV-wagen is vertrokken!

Bekijk hier de foto’s van het uitzwaai moment.

vhdg/srv

‘Waar is Jop?’ WhatsApp nieuwsgroep

Regelmatig de actuele locatie van Jop ontvangen?
Geef je op voor de whatsapp nieuwsgroep door je nummer te sturen naar pr@voorheendegemeente.nl

 

Wil jij Jop helpen tijdens zijn reis? Dit kan zijn met het aanbieden van een slaapplek, een douche of een plek waar hij kan werken, maar ook gewoon om een bak koffie te drinken.

Stuur een mail naar:
contact@voorheendegemeente.nl