Reisperiode
8.09. – 20.10.2017

Tentoonstelling
21.10. – 18.11.2017

Opening tentoonstelling:
zaterdag 21 oktober, 17.00

Locatie tentoonstelling:
Haniasteeg, Leeuwarden


Bekijk hier de poster en flyer

Van 8 september t/m 20 oktober reist kunstenaar Flora Reznik met een tot mobiel atelier omgebouwde SRV-wagen door Friesland.

Reznik slaapt, eet en werkt in de wagen. Waar zij heen rijdt staat haar vrij. De wagen is echter begrensd op een maximale snelheid van 25 km/u waardoor zij zich alleen kan verplaatsen via landweggetjes en B-wegen.
Tijdens de reisperiode zal Reznik kenmerkende elementen van het Friese landschap inclusief haar bewoners onderzoeken. De SRV-wagen wordt hierbij omgetoverd tot agrarisch voertuig, de kunstenaar gaat letterlijk het Friese landschap bewerken. Voorbijgangers mogen meedoen, vragen stellen en meedenken en worden daarmee onderdeel van het werk.

Flora Reznik

Flora Reznik, afkomstig uit Argentinië en woonachtig in Den Haag, is installatie en performance kunstenaar. In haar werk komen onderwerpen als het lichaam, de omgeving, tijd en contact naar voren. Verder kenmerkt zich haar werk door elementen uit de directe omgeving. Reznik maakt de buitenwereld eigen door een fysieke ervaring, ze bewerkt letterlijk het land. Tijdens SRV#3 zal de kunstenares deze werkwijze toepassen op de aarde van Friese bodem.


Flora is nu hier:


Nieuws

Op vrijdag 8 september verscheen er een uitgebreid interview met Flora in de ‘Freed’, de culturele bijlage van de Leeuwarder Courant.

Klik hier om het interview te lezen

Vrijdag 8 september vertrok Flora met de SRV-wagen Friesland in!
Lees hier het persbericht
Bekijk hier de foto’s van het uitzwaaimoment

Zondag 3 september staan we met de SRV-wagen op Uit-festival in de Prinsentuin te Leeuwarden. Van 12.00 tot 18.00 kan je kennis maken Flora en VHDG.
Bekijk hier de foto’s