Vacature werkervaringsplek / stage Productie en Office Management (sept 2021 – jan 2022, 2 dagen per week)

 

“Het team van VHDG ontvangt je met open armen. Als stagiair(e) word je als een volwaardig lid van het team gezien en behandeld. Je wordt betrokken bij de dagelijkse gang van zaken, neemt deel aan het wekelijkse teamoverleg en krijgt verantwoordelijkheid én begeleiding. VHDG gunt je een goede en inspirerende werkervaring! Als stagiair(e) Productie & Office Management werk je aan uiteenlopende projecten, van kunst op de rotonde tot een expositie als kunstroute, en leer je over alle stappen in het productieproces van A-Z.” – Gisanne Hendriks – huidige VHDG-stagiaire Productie

Bij Kunstinitiatief VHDG halen we beeldend kunstenaars naar Friesland om nieuwe kunstwerken te maken. Beeldende kunst verwondert, laat je anders naar de wereld te kijken en is aanleiding om samen over de maatschappij na te denken. VHDG is een levendige plek, waar van alles gebeurt en je veel nieuwe mensen zult ontmoeten. 

In de Haniahof, in hartje Leeuwarden, zitten ons kantoor, onze artist-in-residence (een woon- en werkplek voor kunstenaars) en de expositieruimte H47. Maar we trekken er ook graag op uit. We presenteren hedendaagse kunst op ongewone plekken: in een winkelcentrum of op straat, op een rotonde of bovenop een rondrijdende SRV-wagen. We werken ook veel samen met andere organisaties uit Leeuwarden, zoals Welcome to the Village, New Noardic Wave en Neushoorn. 

Voor het najaar van 2021 zijn we op zoek naar mensen die graag ervaring willen opdoen en als stagair(e) of vrijwilliger willen meewerken in ons team, op het gebied van PR & Communicatie, Productie & Kantoor en Educatie (zie onze andere vacatures). Je wordt betrokken bij alles wat bij Productie en Office-Management komt kijken, van het voorbereiden van tentoonstellingen en events, overleggen met de kunstenaar, op- en afbouwen tot het kantoor en de artist-in-residence onderhouden. 

Wat wij zoeken:

  • Je wilt graag leren over Productie en/of Office Management (mag ook één van de twee zijn) en wilt jezelf ontwikkelen op dit gebied.
  • Je wilt ervaring opdoen binnen de culturele sector en/of de beeldende kunst. 
  • Je houdt van aanpakken, je bent positief, gastvrij en nieuwsgierig. 
  • Heb je andere creatieve, technische of relevante vaardigheden? Kun je bijvoorbeeld goed timmeren, maak je mooie video’s of spreek je een andere taal? Vertel het ons!

Wat we jou bieden:

  • Een plek waar jij jezelf kunt zijn en je verder kunt ontwikkelen.
  • Een levendige en leuke werkomgeving, waar bijzondere projecten worden neergezet. Binnen onze organisatie zijn de lijnen kort en krijg je veel vrijheid om je eigen ideeën in te brengen. Je ontmoet veel inspirerende mensen en vergroot je netwerk in razendsnel tempo.
  • Wij werken met een klein enthousiast kernteam, waar jij deel van wordt. We betrekken je bij al onze activiteiten zodat je alle ins-and-outs leert kennen van een professionele culturele instelling. 
  • Intensieve en persoonlijke begeleiding en gezamenlijk werken aan je eigen leerdoelen. 
  • Een vrijwilligers- of stagevergoeding van € 170 per maand (voor 16 uur/per week) plus een reiskostenvergoeding. 

Vragen?

Heb je vragen of opmerkingen? Stuur ons dan vooral een mailtje naar contact@voorheendegemeente.nl. Alle vragen zijn welkom!

Reageer snel!

Lijkt het je leuk om bij VHDG ervaring op te doen en herken je jezelf in het rijtje hieronder? Stuur dan voor 23 augustus een (korte) motivatiebrief of video en je CV naar contact@voorheendegemeente.nl.