Vacature Medewerker PR en Communicatie

Kunstinitiatief Voorheen De Gemeente (VHDG) staat voor vernieuwende vormen van hedendaagse beeldende kunst. Met een artist-in-residency, tentoonstellingsruimte en projecten in stad en provincie zijn wij hèt platform voor actuele kunst in Leeuwarden. De ene keer in de vorm van een tot mobiel atelier omgebouwde SRV-wagen, het andere moment met HEDEN, een thematische expositie voor één avond, waarbij je met de makers zelf in gesprek gaat.

De identiteit van VHDG is verbonden met onze Friese wortels. Wij zijn eigenzinnig en eigenwijs, nuchter en tegelijk dromers. Het weidse landschap om ons heen geeft ons ruimte om nieuwe paden te bewandelen. VHDG is gebonden aan deze plek, maar zet tegelijkertijd de deuren wagenwijd open voor nieuwe mensen, ideeën en perspectieven. VHDG organiseert kunstprojecten in Leeuwarden en Friesland, én werkt samen met internationale partners voor presentaties buiten Nederland. We werken graag met kunstenaars die ons publiek met een nieuwe blik naar de omgeving kunnen laten kijken.

Voor onze activiteiten in 2020 zijn wij op zoek naar een medewerker PR en Communicatie die onze projecten onder de aandacht brengt bij het publiek. Je gaat het VHDG-gedachtegoed vertalen naar een heldere identiteit en deze op een duidelijke en aanstekelijke manier naar buiten dragen. Je denkt in doelgroepen en weet aan de nodige informatie te komen. Wij werken met een klein enthousiast kernteam, de lijnen zijn dus kort en je krijgt veel vrijheid om je eigen ideeën in te brengen.

Taken:

• Aanspreekpunt voor PR en communicatie.
    • Het ontwikkelen en uitvoeren van publiciteit voor de projecten van VHDG.
    • Het maken van PR-planningen.
    • Het schrijven, coördineren en versturen van (online) nieuwsbrieven (via mailchimp).
    • Het schrijven, coördineren en versturen van persberichten
    • Contact onderhouden met (lokale) media en journalisten.
    • Het organiseren en overzien van de vormgeving van flyers, posters en andere visuele communicatiemiddelen van VHDG.
    • Het werven en aansturen van vormgevers en fotografen.
    • Input aanleveren voor publiciteitsmateriaal, evenementen, website en uitingen van partners.
    • Het beheren van online content op social media.
    • Het updaten en ontwikkelen van de website (in WordPress).
    • Bedenken en (mede)organiseren van publieksevenementen rond projecten en de promotie ervan.
    • Uitzetten van advertenties en onderzoek doen naar mogelijkheden voor adverteren.
    • Organisatie van de verspreiding van drukwerk.
    • Beheren van de PR-begrotingen van VHDG en de afzonderlijke projecten, in overleg met de artistiek en algemeen directeur.
    • Je bent bereid om een aantal keer per jaar in het weekend te werken (bijv. bij openingen).

Functie eisen:

• Je bent een ZPP’r
    • Relevante ervaring of opleiding in PR en/of Communicatie (óf je hebt minder ervaring, maar wel goede ideeën).
    • Affiniteit met de activiteiten van VHDG.
    • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
    • Kennis van WordPress is een pré.
    • Je kunt doelgroepgericht schrijven.
    • Je werkt zelfstandig;
    • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit;
    • Je beschikt over een vlotte pen;
    • Je neemt graag initiatief;
    • Je werkt graag in teamverband

Wij bieden:

€ 7685,95 euro ex btw op jaarbasis.

Dit bedrag is gebaseerd op een aanstelling van gemiddeld 12 uur per week (circa 40 weken per jaar) en een uurtarief van 16 euro p.u. ex btw.

Een dynamische werkomgeving met gedreven mensen, waar bijzondere projecten worden gerealiseerd. Je vergroot je netwerk in razendsnel tempo en leert nieuwe vaardigheden. VHDG is een plek waar je je eigen ideeën en visie kunt ontwikkelen. VHDG realiseert projecten op lokaal, nationaal en internationaal niveau, dit betekent dat je in 2020 waarschijnlijk een of meerdere keren op pad gaat naar andere steden of het buitenland.

Geïnteresseerden uit Leeuwarden en Friesland worden in het bijzonder aangemoedigd om te solliciteren.

Stuur je cv en (korte) motivatie voor 9 januari 2020 naar contact@voorheendegemeente.nl

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandag 20 en 27 januari 2020.

We zoeken iemand die per direct beschikbaar is.