Vacature stage / werkervaringsplek PR en Communicatie

Kunstinitiatief VHDG is al 20 jaar hét platform voor hedendaagse beeldende kunst in Leeuwarden, Friesland. Als eigenzinnige productie-, presentatie- en ontmoetingsplek bieden we (jonge) kunstenaars de kans te experimenteren en nieuw werk te maken. Ook halen we spraakmakende beeldende kunst naar Friesland. Hedendaagse kunst vormt voor ons de aanleiding voor ontmoeting en gesprek: samen met ons publiek, de kunstenaar en samenwerkingspartners voeren we gesprekken over actuele bewegingen in de maatschappij en de wereld om ons heen.

In de Haniahof, gelegen in hartje Leeuwarden, zijn ons kantoor, onze artist-in-residence en de expositieruimte H47 gevestigd. Maar we trekken er ook graag op uit. We presenteren hedendaagse kunst in de stad Leeuwarden, in de provincie Friesland, en elders in Nederland en Europa. Ook op ongewone plekken: in een winkelcentrum of in de openbare ruimte, op een rotonde of bovenop een rondrijdende SRV-wagen.

Voor ons programma van 2021 zijn we op zoek naar twee stagiair(e)s die ons team komen versterken, op het gebied van PR en Communicatie, en Productie en Kantoor (zie onze andere vacature). Als stagiair(e) wordt je betrokken bij de vele activiteiten waar we ons op PR-gebied mee bezighouden, van overleggen met de kunstenaar en het ontwikkelen van PR-strategieën tot het aansturen van vormgevers en het laten drukken van PR-materiaal.

De taken waar je je specifiek mee bezig houdt als stagiair(e) PR en Communicatie:

• Het ontwikkelen en uitvoeren van social media campagnes.
  • Planningen maken en bijhouden.
  • Vergaderingen en overleggen met het team en de kunstenaar bijwonen
  • Het coördineren van de verspreiding van flyers, posters en ander drukwerk.
  • Het onderhouden van de website.
  • Meedenken over en (mede)organiseren van publieksevenementen rond projecten en de promotie ervan.
  • Uitzetten van advertenties en onderzoek doen naar mogelijkheden voor adverteren.

We zoeken:

• Je bent geïnteresseerd in beeldende kunst en/of het culturele werkveld en wil hier graag meer ervaring opdoen.
  • Je wilt jezelf graag ontwikkelen op het gebied van PR en Communicatie.
  • Je bent bij voorkeur beschikbaar in de periode februari-juni 2021, voor minimaal twee dagen per week. Bij voorkeur ben je deze dagen op kantoor aanwezig, maar deels thuiswerken is ook een optie. Andere beschikbaarheid m.b.t. de periode en aantal dagen is bespreekbaar.
  • Je bent een aanpakker, je kunt zelfstandig werken en vindt het leuk om zelf initiatief te nemen.
  • Je vindt het leuk om teksten te schrijven en bent hier goed in.
  • Je bent flexibel en past je makkelijk aan bij veranderende omstandigheden.
  • Geïnteresseerden uit Leeuwarden en Friesland worden in het bijzonder aangemoedigd om te solliciteren.

We bieden:

• Een dynamische en leuke werkomgeving met gedreven mensen, waar bijzondere projecten worden gerealiseerd. Wij werken met een klein enthousiast kernteam, de lijnen zijn dus kort en je krijgt veel vrijheid om je eigen ideeën in te brengen. Je vergroot je netwerk in razendsnel tempo en leert nieuwe vaardigheden.
  • Je draait mee in ons team, we betrekken je bij al onze activiteiten zodat je alle in-and-outs leert kennen van een professionele culturele instelling.
  • Een intensieve en persoonlijke stagebegeleiding en gezamenlijk werken aan je eigen leerdoelen.
  • Een stagevergoeding van € 125 per maand en een reiskostenvergoeding.

Stuur je cv en (korte) motivatiebrief voor 15 januari 2021 naar contact@voorheendegemeente.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 21 en 22 januari 2021.