Film: Video Nouta


VHDG cureert: Sachi Miyachi & Yuri Veerman op Welcome to the Village 2017!

Dit weekend is de installatie: Hair-washer District van Sachi Miyachi en de performance ‘Boekverbranding: een bloemlezing’ van Yuri Veerman te zien op het festival Welcome to the Village.

Na het succes van de installatie/ performance: ‘Stasis’ van Ruben Bellinkx in 2016, zetten VHDG en WTTV de samenwerking voort.


Veel dagelijkse dingen kunnen zoveel meer zijn dan ze lijken. Het wassen van je haar, bijvoorbeeld. De Japanse kunstenaar Sachi Miyachi komt daarom naar het festival met een tijdelijke haarsalon; ‘Hair-washer District’. Met deze installatie creëert Miyachi een plek waar, door de vreemde omgeving voor een wasbeurt, alle zintuigen tegelijk worden geprikkeld. Heerlijk luisteren, proeven, ruiken en voelen dus. Het publiek ontsnapt aan de massa en ontvangt een extra wasbeurt voor de bos op het hoofd. En dat is een win-win, want een extra wasbeurt kan tijdens drie dagen festivallen geen kwaad.

Volg de ontwikkelingen van Sachi en de samenwerking met Dorp hier: https://social.shorthand.com/Village_DORP/uyYofRrRf33/hairwasher-district

http://welcometothevillage.nl/programma/sachi-miyachi-hair-washer-district


Foto’s: Nena Bode