VHDG presenteert:
Mylan Hoezen op de Not For Profit Art Party tijdens Art Rotterdam

Datum: 09-02-2018 Tijd: 20:00 – 04:00
Locatie: Roodkapje, Delftseplein 39, Rotterdam
Hosted by: ROODKAPJE, WORM, TETEM, EXTRAPOOL, EXPOPLU, VHDG, NIEUWE VIDE

Performance Mylan Hoezen – Evolver van 23:00 – 23:45

Op 9 februari presenteert VHDG het werk van kunstenaar Mylan Hoezen op de Not For Profit Art Party bij Roodkapje tijdens Art Rotterdam! Mylan Hoezen won de Klaas Dijkstra Academieprijs voor het werk ‘Islands’, waarmee hij in 2017 afstudeerde aan Academie Minerva in Groningen. Tijdens de Not For Profit Art Party presenteert VHDG zijn nieuw werk ‘Evolver’.

De Not For Profit Art Party wordt gehost door een groep Nederlandse kunstorganisaties, waaronder Roodkapje RotterdamWORM RotterdamTetemExtrapoolExpoplu, Nieuwe Vide en Stichting VHDG. Op een steenworp afstand van het Rotterdam Centraal Station worden de bezoekers ondergedompeld in een avond vol performances, installaties, kunstwerken, muziek, en een oneindigheid aan multidisciplinaire kruisbestuivingen. 

De habitat van presentatie instellingen ligt vaak buiten het voetlicht van de de kunstwereld zoals die algemeen bekend staat. Dat houdt in dat er geen centraal punt is, maar dat er sprake is van informele ruimtes waar kunstenaars experimenteren, samenwerken en groeien. Organisaties waar nieuwe, onbekende en zinderende kunstwerken ontstaan en waar kunstenaars opstaan, spontane feestjes uitbreken en informele netwerken worden gevormd. Offstage is er een omgeving waar experiment en nieuwe vormen worden gestimuleerd, of ze nu slagen of niet. 

In deze ongecontroleerde omgeving hosten we de Not For Profit Art PartyA nightly underground hang-out where artists create, happenings happen, presentations are presented & collaborators collaborate to put the art back in party.

 

Het actuele werk van Mylan Hoezen – ‘Evolver’ – is een open-source performance en onderzoekt het bewustzijn van het individu door de bewuste beweging van het lichaam. ‘Evolver’ is een werk in uitvoering en groeit met elke herhaling.

Het publiek participeert actief in het werk door handelingen uit te voeren volgens vooraf uitgedeelde instructiekaarten. Door het herhalen van bewegingen en de nadruk te leggen op concentratie, focus, vastberadenheid, kracht en mindfulness, motiveren deze instructies de deelnemer om tot zichzelf te komen.

Met dit open format kan het werk door iedereen worden uitgevoerd of gehost, op voorwaarde dat ze exact dezelfde opstelling gebruiken.

De uitvoering van deze acties vindt plaats binnen een energieveld – een duidelijk rechthoekig gebied op de vloer – creëert een plek voor de deelnemer om zijn of haar focus te vinden.

Meer informatie:

www.mylanhoezen.com/evolver/