Komen jullie ook allemaal naar Nacht van de Filosofie Fryslan? VHDG is er in elk geval bij! Het thema van dit jaar is “Verschil en ongelijkheid” en onder andere Joris Luyendijk, Paul Cliteur, Afshin Ellian, Erno Eskens zullen aanwezig zijn.

Vanuit VHDG zorgt Ellen Den Hollander voor een intuïtieve interactieve performance in de foyer. Met haar wipwap zijn woorden overbodig! Ze leest en spiegelt je non verbaal en dat pakt lang niet altijd uit zoals verwacht… De kunst is in haar je gelijke te zien en het evenwicht in jezelf te bewaren. Simpel? Of valt het toch tegen?

Daarnaast is de film “Harvest” van Chaja Hertog en Nir Nadler te zien. De film draait om een vreemd verschijnsel in een olijfboomgaard: een van de bomen veroorzaakt een opstand. Terwijl het spontane protest groeit, dendert een mobiele eenheid door het landschap in een poging de rebellie te onderdrukken. Hertog & Nadler lieten zich inspireren door de oude werkwijze van de olijfoogst, waarin agressie en bewerking van het land samenvallen.

Kom genieten van kunst en lezingen vanaf 15:30 uur in Tresoar en Historisch Centrum Leeuwarden. Het wordt fantastisch!