Alle belangrijke informatie op een rijtje:
Reisperiode: 17.09 – 15.10 – 2016
Tentoonstelling: 15.10 – 11.11
Opening: 15.10 om 16.00 uur
Hofplein 25
Leeuwarden
do 12-20 uur // vr t/m zo 12-17 uur

VHDG / SRV #2
REIZEND ATELIER WORDT SCULPTUUR

Van 17 september t/m 15 oktober reist kunstenaar Matthias König met een tot mobiel atelier omgebouwde SRV-wagen door Friesland

König slaapt, eet en werkt in de wagen. Waar hij heen rijdt staat hem vrij. De wagen is echter begrensd op 25 km/u waardoor hij zich alleen kan verplaatsen via landweggetjes en B-wegen. Op de plekken waar hij komt zal hij met bewoners, bouwers en knutselaars aan de slag gaan en met behulp van lokale ambachten de SRV-wagen naar zijn eigen hand zetten. De SRV-wagen blijft niet alleen vervoersmiddel, maar wordt door König getransformeerd tot rijdend sculptuur.

De resultaten worden van 15 oktober t/m 11 november gepresenteerd aan het Hofplein te Leeuwarden. In deze aan König gewijde solotentoonstelling is ook eerder werk van hem te zien.

Matthias König 
Matthias König (1987, DE) smeedt in zijn geluidssculpturen o.a. krukjes, tafels, kasten, opname- en afspeelapparatuur, zoals platenspelers en speakers, samen tot één geheel. Het resultaat is door het tijdelijke karakter te omschrijven als een sculpurale registratie van een specifiek moment of situatie. König zal het Friese landschap, de dorpen, de steden en de inwoners verkennen en met zijn eigenzinnige sculpturen zijn directe omgeving aanvullen.