HEDEN: De Ander 

De ander lijkt soms een overvloedige aanwezige te zijn, we zijn er bovendien met meer  dan 7.000.000.000 omgeven. Toch is dat sinds het afgelopen half jaar plotseling ‘anders’ gebleken: de ander was de grote afwezige. Afstand en afsluiting zijn nu de grootste nabijheid die we tot elkaar hebben, waardoor de ander nu soms juist een vreemdeling lijkt te worden. Ondanks dat de ander in onze huidige corona-tijd een nieuwe gedaante aanneemt, is de ontmoeting met de ander van alle tijden. Tijdens HEDEN: de ander, onderzoeken we de mechanismen die de ander tot de ander maken en welke daarmee ook het ‘ik’ produceren. We werpen vanuit het licht van de corona-situatie een nieuwe blik op de interactie tussen het ik en de ander, en ook op het gebrek daaraan.

Samen met het publiek gaan we in gesprek met kunstenaars Martijn Engelbregt, Domenique Himmelsbach de Vries en Semâ Bekirovic, en voorziet Simon Gusman ons met een lezing van een fris denk-frame. Mare Groen zal de avond inluiden met een spoken-word performance.

Belangrijke update!

 

HEDEN: De Ander zal door nieuwe Covid-19 maatregelen enkel als live-stream doorgaan. We pakken echter wel uit, alle kunstenaars, spoken-word artiest, wetenschapper en moderator zijn erbij live vanuit Neushoorn. Zet de popcorn klaar, leg je voeten op je bijzettafel en noteer je vraag – want de leukste vragen uit het publiek zullen ook beantwoord worden!

De show begint om 19:30 via 

HEDEN: De Ander
15 oktober 2020
Live-stream 19:30 
Neushoorn (Ruiterskwartier 41)

Heden is mede mogelijk gemaakt door Stichting DOEN. 

HEDEN is een avondprogramma rondom een actueel thema in de kunst en de wetenschap. Door te kijken naar drie kunstpraktijken, en in gesprek te gaan met de respectievelijke kunstenaars, diepen we een thema uit dat vandaag de dag meer dan relevant is. Een spreker brengt ons op de hoogte met een diepgravende lezing, en de avond wordt (niet onbelangrijk) afgesloten met een drankje, wellicht zelfs een dansje, en vanouds met veel goed gesprek.