Video: Vilius Vaitiekunas

Caz Egelie – Sculptures, Visiting

VRIJDAG & ZATERDAG & ZONDAG
terrein-take-over uit een parallelle wereld

In Sculptures, visiting verkennen dertien performers het festivalterrein aan de hand van een take-over als karakters uit een parallelle wereld. Deze drie dagen durende performance van Caz Egelie is zijn grootste performance tot nu toe.

Een grote replica van de sculptuur Ein Hod van beeldhouwer Franz West staat centraal in de performance. Daaromheen ontvouwt zich een bizar verhaal door middel van dans, beweging, zang en kostuums. Tijdens Sculptures, visiting is het een verrassing wanneer performers beginnen met spelen – ze komen echt vanuit een andere wereld gericht op hun doel af. Per dag duurt de performance ongeveer anderhalf uur.

Caz Egelie (1994) maakt sculpturen, performances en 3d-animaties. Zijn lang en veelzijdig cv is doorspekt met kunsthistorische referenties en individuele werken die naar elkaar verwijzen. De visuele pracht van deze beelden – de kleuren, de gebouwen, de kleding – combineert de Utrechtenaar met zijn conceptuele benadering en zijn hang naar theater en performance. Caz’ invloeden rijken van Commedia dell’Arte theater van Renaissance in Italië, tot de scenografie en kostuumontwerpen van BAUHAUS. Check ook het interview met VICE en dit verhaal op De Fusie.

https://welcometothevillage.nl/programma/editie-2019/caz-egelie-sculptures-visiting/

Foto’s door Bo Bannink

Foto’s door Willem de Haan en Caz Egelie: