Begin 2021 verbleef kunstenaar Bart Eysink Smeets enkele weken in de Artist in Residence in de Haniahof. Tijdens zijn residentie bij VHDG Leeuwarden is Bart begonnen met het onderzoeken van ‘de heg’.
 
De ongeschreven sociale regels met betrekking tot voortuinen zijn behoorlijk dwingend en buren herinneren elkaar eraan de hagen strak te houden, maar hoe logisch is het om een plant in een denkbeeldige hokje te plaatsen? Om dit te laten zien is hij andere planten zoals kamerplanten en bloemen vierkant gaan knippen. En niet zonder direct resultaat: online kreeg hij hierop zelfs enkele negatieve opmerkingen, van mensen die het op de een of andere manier zielig vonden voor de planten.

Uit dit onderzoek ontwikkelt Bart nu een permanent kunstwerk voor op de rotonde op de Nobelweg te Leeuwarden. Het is een organisch werk, dat met de tijd zal evolueren. 

We willen nog niet te veel verklappen, maar binnenkort wordt een groot aantal bomen en planten op de rotonde geplant. Houd onze socials in de gaten!