Home » VHDG Masterclasses

VHDG Masterclasses

VHDG masterclasses (NL below!)

In the context of Artist in Space, VHDG has developed a series of masterclasses for both, starting and advanced artists and professionals working in the visual arts and cultural sector.

Through these masterclasses led by experts in each field, we aim to upgrade the knowledge, sharpen existing skills and open up possibilities for each maker and (art) professional partaking in it.

The first half of the program will be hosted online on a weekly basis. By the end of each session, participants will have the possibility to have a one-to-one moment with the guest in order to address individual questions.

Dates and topics will be as follows:
(CLick on the title to go to Facebook event/for more info)

PART 1
=> How to apply
First option: You can sign up (for free) by e-mailing to masterclass@voorheendegemeente.nl
Capacity is limited.

Second option: If you would like your personal questions incorporated in the class, or to book an individual session after class, please send us a short bio + motivation describing in which way this will contribute to your current practice. On it, include at least 3 pecific questions you wish will be addressed during the session and state if you would like to book an individual session at the end.

You can do so via the same email, at least a week in advance: masterclass@voorheendegemeente.nl

—————————

VHDG masterclasses

In het kader van Artist in Space heeft VHDG een serie masterclasses ontwikkeld voor zowel beginnende als gevorderde kunstenaars en professionals werkzaam in de beeldende kunst en culturele sector.

Door middel van deze masterclasses, onder leiding van experts op verschillende vakgebieden, willen we de ruimte bieden om onze kennis uit te breiden, bestaande vaardigheden aan te scherpen en nieuwe mogelijkheden open te stellen voor ieder die deelneemt.

De eerste helft van het programma wordt wekelijks online gehouden. Aan het einde van elke sessie hebben deelnemers de mogelijkheid om een ​​één-op-één-moment te hebben met de expert van de masterclass voor individuele vragen.

De datums en onderwerpen zijn als volgt:

DEEL 1

=> Hoe aan te melden
Eerste optie: meld je aan door een bericht te sturen met de Masterclass van jouw keuze naar masterclasses@voorheendegemeente.nl

Tweede optie: wil je dat jouw persoonlijk vragen opgenomen worden in de class, of een individuele sessie boeken aansluitend aan de class? Dan willen wij je vragen ons een korte biografie met motivatie te sturen waarin je beschrijft op welke manier de masterclass zal bijdragen aan je huidige praktijk. Daarin minstens 3 specifieke vragen die je tijdens de sessie wilt behandelen. Als je aan het einde van de masterclass een individuele sessie zou willen hebben geef dit dan in dezelfde mail aan.
Stuur dit een week voor aanvang via de email naar: masterclass@voorheendegemeente.nl

Het programma is gratis en de capaciteit is beperkt!

—————————

PART 2 (dates and speakers t.b.a.)

• How do you relate and care for your audience?
  • How to deal with commissions as a visual artist?
  • How to say no and increase your assertiveness?
  • How to improve your production skills?